Monthly Archives: July 2019

Sommarens läsning

Semester. Sommar och sol. Tre barn som ska aktiveras. Tiden för läsning och egentid blir mindre och mindre, man får helt enkelt effektivisera och använda de få tillfälle som dyker upp. Men, när tiden finns så är det nu två böcker som det alterarneras mellan, Hjärnstark och Management 3.0. Hjärnstark kan jag rekommendera direkt, den… Read More »

Löpning i Alvaret

Semester på Öland med familjen. Vi är två familjer med sammanlagt 5 barn, det är som ni förstår full fart och mycket viljor, både föräldrar och barn. Två familjekulturer som möts, men det går bra. Mitt i detta försöker jag få in lite löpning. Har lyckats med två 6 kilometer sessioner. Mycket fokus ligger då… Read More »

Semester JIT

Med sommarens väder så funkar Just-In-Time alldeles utmärkt för semesterplanering. Vi har en lista med aktiviteter som passar för vissa väder, så väljer vi aktivitet när vi vet vad vädret blir. Vilket i år oftast är samma dag eller dagen innan ? Det var lättare förra året då vi hade strålande sol och alldeles för… Read More »

Inget Swimrun

Äsch då. Taggad som få, tränad, eller nåväl hyfsat tränad. Utrustning inköpt. Skadad fot. Ingen tävling. Men ändå taggad till nästa år. Trist, men jag hade en försäkrings hos startklar.nu. Så, då försöker vi Swimrum 2020 istället. Men dessförinnan, SUM 50 2019. Vi kanske ses där 🙂

Ibland behöver Docker nya klient-certifikat

Än en gång inser jag hur dåligt jag kan docker. Jag använder det, men jag kan det inte, det är en viss skillnad. Fick följande problem igår, x509: certificate has expired or is not yet valid Säkert superenkelt för en CM, DevOps ingenjör eller liknande. Jag hittade dock svaret. Jag testade att skapa om certifikaten… Read More »

Category: IT